dimarts, 24 de novembre del 2015

Els bassots

El divendres passat vam continuar amb les nostres visites pel terme de la Pobla Tornesa. En aquest cas vam decidir anar a visitar els bassots que estan molt ben cuidats i estan prop del poble. Aquest dia anavem molt ben acompanyats i acompanyades de la mestra Neus i també de Sara, la mare d'Uxue i Laura la mare de Marc. Ens van ajudar molt !!! Vam vore la carrasca de la Pobla, que ens encanta, i allí Neus ens va contar el conte del xiquet que va perdre el xiulet. Després vam arribar als bassots i vam descobrir moltes coses, fins i tot vam trobar un niu d'un pardalet. 

Ens ho vam passar molt bé i feia molt bon dia!!!

Gràcies a Sara i Laura per l'ajuda i també per les fotos. Són fantastiques!!!



dimecres, 18 de novembre del 2015

La meua mare i el meu pare treballen...

Hui parlant amb altres companyes m'ha vingut la idea que podrie preguntar-los sobre el treball de la mare i del pare i que podrien fer un dibuix.

Voleu vore el que pensen els vostres fills i filles del lloc on treballeu??

M'ha encantat vore els resultats!!

...

diumenge, 15 de novembre del 2015

La botella de la tranquil·litat

Una mare de la classe de 5 anys ens va recomanar un blog on estava aquesta activitat i ens va agradar tant que vam decidir dur-la a terme. En el taller d'emocions amb la mestra Neus vam fer la botella de la tranquil·litat, en que consisteix? És molt senzill amb una botella de plàstic la plenem d'aigua i de purpurina dels colors que trien els alumnes. Quan tenim molta molta rabia, agafem la botella i la movem, aleshores la purpurina està per tota la botella i diem la frase "Botella, botelleta estigues tranquil·leta" i relaxant-nos veiem que la purpurina va caent poc a poc al fons de la botella. Aleshores, ja estem més tranquils i tranquiles i se'ns ha passat un poc la rabia que teniem.


dissabte, 14 de novembre del 2015

Divendres d'excursió

Ahir divendres vam anar d'excursió a l'ermita de Sant Joan de la Pobla Tornesa. Feia molt bon dia i pensem que és molt interessant eixir pel camp i aprendre coses noves del nostre voltant i poder gaudir del soroll dels animals, respirar aire pur i estar més en contacte amb la naturalesa. Tenim molta molta sort de poder tindre aquesta escola i aquest poble. El proper divendres si fa bo tornarem a eixir, si algú/na ens té alguna proposta i ens vol acompanyar... ens encantaria.


dijous, 12 de novembre del 2015

Dinotren

Aquesta setmana hem descobert els capitols de la serie "dinotren" són molt interessants i relaten les aventures d'una família de pteranodonts i d'un tiranosaure rex. Aquesta família viatja amb el dinotren i se'n van a visitar altres dinosaures o altres llocs diferents als seus. Esperem que us agraden, nosaltres hem aprés moltes coses. 

dijous, 5 de novembre del 2015

Del raïm al vi

Fa molts i molts dies, en setembre, vam anar a casa l'avi i l'avia de Laia per tal que ens explicaren com es fa el vi. I la veritat és que ens ho van explicar la mar de bé. Tenien tots els instruments necessaris per l'elaboració del vi i ens va agradar moltissim. Ho vam provar elles i ells amb les seues mans i peus ja que van trepitjar el raïm i després es van beure el most. Van ser tots i totes molt amables, com que volien xafar el raïm les avies de Laia en un moment ho tenien tots amait, safa d'aigua, tovalla...

Ah!! i la sorpresa més gran va ser quan ens havien preparat un gran esmorzar on vam poder menjar i beure tot allò que més els agradava i més. 

És molt i molt interessant poder vore i tocar i comprobar amb les seues mans coses des del seu interés i que els toque de ben aprop. 

Moltes gràcies també a Carlos i Rebeca per totes les gestionsi la bona idea


diumenge, 1 de novembre del 2015

Una visita molt interessant.

El passat divendres 30 de novembre vam anar d'excursió a vore un hort que està prop del poble i està molt ben cuidat. Aquest any volem dur a terme un mini projecte de l'hort on treballarem la terra, plantarem i cuidarem dels vegetals i de les flors. Per això vam vore diferents tipus d'arbres fruiters, el tipus de goteig, una bassa,... i vam poder estar en contacte amb la natrualesa i... feia molt bon dia. Però abans vam anar a casa del senyor Pepe, on té una col·lecció d'objectes que molts museus volien tindre. Les alumnes i els alumnes i nosaltres també vam quedar bocabadades. Els agradava totes les coses i sentien curiositat per tot allò que veien, desde joguets antics, fins monedes, mascares, ulleres,... si teniu l'oportunitat aneu a vore-ho.

Moltissimes gràcies a Neus, Pepe i Sonia per acompanyar-nos. I també a Ester i Raul per les gestions en aquesta excursió.