dimarts, 29 de novembre del 2016

Ens agrada esquiar

El divendres passat ens van visitar a la nostra classe Sara i Galder, la mare i el pare d'Uxue. Sara i Galder fa molts i molts anys que esquien i s'ho passen molt bé. Per tant han volgut compartir la seua afició amb tots i totes nosaltres. Ens van mostrar una presentació en la pantalla digital de l'origen de l'esqui, de les diferents modalitats que hi ha, també vam vore uns videos d'un xiquet de 5 anys. I ens va encantar vore lo bé que s'ho passava. 
Després ens van ensenyar el seu equip per esquiar, i les coses que ens feien falta com: guants, casc, ulleres, jaqueta,... Ens vam poder provar els esquis de Sara i la taula de Galder, pareixiem uns autentics esquiadors i esquiadores. 
Després vam fer una manualitat molt xula que era un esquiador o una esquiadora amb tot l'equipatge necessari, els pals, els esquis, el gorro, la jaqueta,...

Mooooltes gràcies per passar la vesprada amb nosaltres.







diumenge, 27 de novembre del 2016

Doble afició

El dijous van vindre a l'escola Nuria i Rebeca la mare d'Alba i Laia. 
A Nuria li agrada molt cuinar en la termomix i entre totes i tots vam fer un batut de platan per esmorzar. Sols feia falta; platans, llet, sucre i gel i el resultat va ser espectacular. 
A Rebeca li agraden els canaris i vam vore un vídeo de com fan el niu, com naixen i com alimenten a les cries i creixen. Totes i tots estaven molt interessats i feien moltes preguntes. Entre d'altres coses vam aprendre que el canari és l'encarregat de fer el niu per poder pondre els ous i si a la canaria no li agrade el desfà totes les vegades que facen falta fins que estiga agust.
També vam fer un mòbil on hi ha tres pardalets que si es mouen sona un cascavell. Ens va quedar molt xulo.






dijous, 24 de novembre del 2016

Una dolça visita

El divendres passat vam anar a visitar al pare i la mare d'Itzel. Resulta que a Jose li agrada molt ser amic de les abelles, els seus avis ja ho eren i a ell cada vegada li agrada més. La veritat és que és tot un expert. Les abelles són les que fan la mel i són de color marró, si nosaltres les molestem elles ens poden picar, tot i que s'ho pensen dos vegades ja que si ens claven el seu agulló es moren. En canvi les avespes són de color groc i negre, no fan mel i si les molestem ens peguen un mos. Les abelles viuen juntes baix les ordres d'una abella reina que és la que mana, les altres abelles són molt treballadores i organitzades. A casa Jose i Aina vam poder vore tots els materials necessaris per tal d'agafar la mel que fan les abelles, també vam vore abelles i vam fer un ciri amb la cera que fan elles. Vam poder provar la mel a algunes i alguns els va agradar i als altres no. Segur que aquesta visita no ens ha deixat indiferent.

Moltissimes gràcies per tot el que ens vau ensenyar i donar.


dissabte, 19 de novembre del 2016

La importància de viatjar

El dijous per la vesprada ens van visitar Laura i Sergio la mare i el pare de Marc. La seua afició és viatjar perquè viatjar et fa vore el món des d'un altre punt de vista, comprendre la manera de vestir, d'actuar, de menjar i de viure de les altres persones. Sense visitar altres llocs i persones pensem que el que tenim més prop és allò més important i millor. Laura i Sergio amb el conte "GENT" i les imatges d'aliments, vivendes, vestuari,... que van portar ens van fer moooltes ganes de viatjar a qualsevol part del món. 
A més a més ens van portar dos jocs molt bonics, una baralla de cartes de famílies del món i el joc del tangram que ens agrada molt jugar. Després, vam eixir al pati i vam jugar a un joc que ens va agradar molt "el gato y el ratón" va ser una vesprada molt interessant. 








dijous, 17 de novembre del 2016

La visita de Ana

El dimarts pel matí vam tindre la visita d'Ana, la mare de Lara. Ana ens va transmetre com d'important és llegir, a ella li encanta llegir i aprendre coses noves i endinsar-se dins d'alguna aventura. Vam tindre entre les nostre mans llibres molt molt molt antics, llibres de quan Ana era menuda, llibres d'estudiar, llibres de receptes, llibres de diferents llengues i també llibres de Lara. Vam poder vore qui hi ha una altra possibilitat a l'hora de llegir que és el "i book", on també es poden llegir llibres i clar, no pesa tant. A més a més Ana ens va contar un conte molt bonic on es parlava de la col·laboració. Nosaltres li vam representar una obra de teatre que està a un llibre que Maite ens va llegir " de que fa gust la lluna" i ella ens va regalar uns llibres per poder tindre'ls a classe i llegir-los. 

Moltissimes gràcies. 







dilluns, 14 de novembre del 2016

Un mati molt interessant


La setmana passada van vindre a l'escola dos mares Ana i Amelia per tal d'explicar-nos un tema molt interessant per a nosaltres que és la pesca. Com que estem estudiant el fons del mar, aquestes nocions ens vindrien molt bé. Ana ens va explicar els diferents tipus de pesca i vam vore uns vídeos en la pantalla digital. A més a més ens van portar la canya de Ibai que ell utilitza per pescar i vam aprendre tot allò que fa falta com el fil de pescar, l'ham,... fins i tot van portar cucs vius que vam poder vore i tocar. 
Després Amelia havia dibuixat diferents tipus de peixos en unes pedres del riu i nosaltres molt cuidadosament vam pintar. Ens van quedar xulissimes i molt colorides. 

Gràcies a Ana, Amelia, Ibai i Alex per compartir aquest mati tant interessant amb nosaltres. 








dissabte, 12 de novembre del 2016

Festa de la tardor

El divendres per la vesprada vam celebrar que pareix que la tardor ja estiga ací. Cada classe va elaborar una recepta pel matí com per exemple; suc de taronja o de caqui, coc de codony o de raim, brotxetes de fruita, bombons de raim i xocolate, carabassa torrada,... Nosaltres vam fer piruletes de poma. Pel matí ens vam ficar els davantals i amb molta cura vam anar decorant cada piruleta de poma amb allò que la nostra imaginació i gust ens deia.

Per la vesprada vam poder tastar totes les receptes delicioses i vam ballar moltíssim al compàs de les cançons de tardor. 


diumenge, 6 de novembre del 2016

Una visita molt intensa.



El divendres per la vesprada vam viure una visita molt intensa. Van vindre Ruben i Bea, el pare i la mare de la nostra companya Balma. A Ruben li agraden molt les motos de muntanya i després de vore dos vídeos de carreres per circuits de Ruben ens va ensenyar tot el material necessari a l'hora de correr en aquests vehicles (casc, collari, guants, ulleres, proteccions...) després de provar-ho tot. Ens van explicar les parts de la moto i la diferencia amb una bicicleta. Quan ja ens estavem convertint en quasi experts i expertes vam eixir al pati i totes les xiquetes i xiquets van poder pegar una volteta amb la mini moto de Balma. Moltes gràcies ens va agradar molt aquesta experiència.